sluit

Home - blog - Tips - Een emotionele band met jouw doelgroep creëren door middel van reclamefotografie

Een emotionele band met jouw doelgroep creëren door middel van reclamefotografie

Een emotionele band met jouw doelgroep creëren door middel van reclamefotografie

BELANG VAN VISUELE INHOUD

In de huidige digitale wereld speelt visuele inhoud een cruciale rol bij het creëren van een sterke emotionele band tussen jouw bedrijf en je doelgroep. Fotografie is een krachtig instrument dat jouw bedrijf kan helpen producten of diensten te presenteren op een manier die de emoties van je klanten aanspreekt, waardoor ze sneller geneigd zijn zich te verbinden met jouw bedrijf of merk en over te gaan tot kopen.

Zo geeft de foto hieronder die we maakten voor Van Vuuren, specialist in hoogwaardige en complexe draai en frees onderdelen, duidelijk hun aandacht voor kwaliteit weer. Dit zal (potentiële) klanten vertrouwen geven om hun complexe projecten bij Van Vuuren onder te brengen.

EEN VERHAAL ROND JOUW PRODUCT VERTELLEN MET KWALITATIEVE RECLAMEFOTO's 

Bij productfotografie gaat het niet alleen om het vastleggen van een beeld van het product. Het gaat om het creëren van een verhaal rond jouw product dat de doelgroep aanspreekt. Hier komen emoties bij kijken. Emoties kunnen een krachtige drijfveer zijn voor consumentengedrag en productfotografie kan worden gebruikt om op verschillende manieren een emotionele band met je doelgroep te creëren.

Zo verwerkten we de verse ingrediënten in het beeld van studentenhaver dat we maakten voor Chocolaterie Elise. Door verder ook nog de juiste props te gebruiken zoals een houten plank en een koperen pot benadrukken we extra het artisanale karakter van hun producten, wat net de troef is waarmee ze hun doelgroep aanspreken.

TEN EERSTE KAN RECLAMEFOTOGRAFIE EEN GEVOEL VAN VERLANGEN EN ASPIRATIE BIJ DE KLANT OPWEKKEN.

Door jouw product te tonen op een visueel aantrekkelijke en ambitieuze manier, kan productfotografie een gevoel van verlangen creëren in de hoofden van je doelgroep.

Zo zal het sprekend reclamebeeld hieronder van de pâtes de fruit dat we creëerden voor Neuhaus je het water in de mond laten krijgen. Door een krachtige compositie, het gebruik van de ingrediënten en het geheel op een verfijnde en luchtige manier in beeld te brengen wordt verlangen opgewekt bij hun klanten.

TEN TWEEDE KAN RECLAMEFOTOGRAFIE EMOTIES OPROEPEN DIE VERBAND HOUDEN MET DE WAARDEN VAN HET MERK OF DE VOORDELEN VAN JOUW PRODUCT.

Door het product te tonen in de sfeer of de vertrouwde omgeving waarmee je doelgroep zich identificeert kan je een emotionele band opbouwen tussen jouw merk en doelgroep, op basis van gedeelde waarden en voordelen.

Zo maakten we in opdracht van CRC, producent van onder meer smeermiddelen voor de automotive sector, een reeks foto's zoals deze hieronder. Hiervoor zochten we bovendien voor onze klant CRC in onze contacten naar de geschikte locatie.

Het product tonen we dan in een werkplaats waar de CRC producten zullen worden gebruikt. Hun klanten identificeren zich met deze omgeving en toepassing, hetgeen tot meer verkoop leidt.

TEN DERDE KUNNEN KWALITATIEVE PRODUCTFOTO'S EEN GEVOEL VAN VERTROUWDHEID EN VERTROUWEN OPWEKKEN BIJ JOUW KLANT.

Wist je dat kwalitatieve productfoto's niet alleen de schoonheid van je product vastleggen, maar ook een gevoel van vertrouwen bij jouw (potentiële) klant opwekken? Door te laten zien hoe jouw product er in het echt uitziet, kun je jouw klant geruststellen dat ze krijgen wat ze verwachten en dat geeft ze extra vertrouwen in jouw bedrijf, merk en producten.

Voor Tupperware maakten we daarom de onderstaande foto van een multifunctionele mandoline. Hierbij tonen we het product met alle features, verschillende snijmessen die kunnen gebruikt worden alsook de opbouw van alle losse componenten. Dit geeft hun klanten een duidelijk beeld van wat dit product omvat en ook dat het door de opbouw, die we door deze "exploded view" in beeld brengen, makkelijk te reinigen is bijvoorbeeld. Deze elementen geven hun klanten vertrouwen in dit Tupperware product en zal aanzetten tot kopen.

EEN SAMENHANGENDE EN HERKENBARE MERKIDENTITEIT CREEËREN

Naast de emotionele band die productfotografie kan creëren met je doelgroep, speelt het ook een belangrijke rol in de branding van jouw bedrijf. Door consistente productfotografie te gebruiken in al jouw reclamekanalen zoals brochures, drukwerk, beursmaterialen, website, webshop, sociale kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn,... kan je voor jouw bedrijf een samenhangende en herkenbare merkidentiteit creëren.

Consistentie in productfotografie is cruciaal voor het vestigen van een herkenbare merkidentiteit. Door in alle productfotografie dezelfde stijl, kleuren en rekwisieten te gebruiken, kunnen je klanten jouw merk en producten gemakkelijk herkennen, zelfs als ze niet expliciet gelabeld zijn.

Zo maakten we voor Gyproc een hele reeks catalogus packshots van allerhande van hun producten van klein tot groot zoals je hieronder kan zien.

Hierbij hechten we vooral belang aan de consistentie doorheen het hele gamma van hun producten en dat ook over verschillende shoot momenten heen.

De branding van Gyproc op hun verpakkingen en producten alsook specifieke features onder de aandacht brengen geeft op deze manier een uniforme identiteit aan de Gyproc producten zowel in hun cataloog als online. Dit zorgt dan weer voor herkenbaarheid en vertrouwen in het merk, hetgeen de verkoop van hun producten stimuleert.

PRODUCT EN RECLAMEFOTOGRAFIE ALS ONDERSTEUNING VAN UW PRODUCT OF MERK

Het gebruik van hoogwaardige reclamefotografie kan ook bijdragen tot een gevoel van kwaliteit en professionaliteit rond je merk. Consumenten zullen jouw merk eerder als betrouwbaar beschouwen als de productfotografie er professioneel en hoogwaardig uitziet. Dit kan ook leiden tot een grotere klantentrouw, omdat consumenten eerder geneigd zijn terug te keren naar een merk dat zij als hoogwaardig en betrouwbaar beschouwen.

Zo mochten we in opdracht van De Frietist dit fantastische reclamebeeld maken.

Deze eyecatcher geeft de waarden van de De Frietist perfect weer, waarbij verse, hoogwaardige producten en creativiteit centraal staan in hun visie op de Belgische frietcultuur. Wees eerlijk, heb je nu geen zin in een verse gourmet burger van De Frietist?

RECLAME EN PRODUCT FOTOGRAFIE ALS TOOL VOOR MEER VERKOOP

Kortom, reclame fotografie en productfotografie spelen een cruciale rol bij het creëren van een emotionele band met je doelgroep en het vestigen van een herkenbare merkidentiteit. Dit zorgt ook voor het opbouwen van een gevoel van verlangen, emoties op te roepen die verband houden met de waarden van jouw merk of de voordelen van je product of dienst. Door consistente en hoogwaardige (product)fotografie te gebruiken, kan jouw bedrijf vertrouwen en loyaliteit opbouwen bij je klanten en een krachtige emotionele band creëren die het consumentengedrag kan sturen en kan leiden tot meer verkoop.

Wil ook jij een emotionele band creëren met jouw doelgroep? Studio Ballena kan je hierbij helpen . We maken graag kennis met jouw bedrijf, merken, producten of diensten en luisteren naar je verhaal. Op deze manier kunnen we dat verhaal vertalen in product en reclame foto's die impact maken. Neem vrijblijvend contact met ons om een gesprek te plannen en voor meer informatie.

Terug naar overzicht

Belang van goede productfotografie voor e-commerce

Lees verder