DE WAARDE VAN KWALITATIEVE PACKSHOTS

Productfoto’s, ze kunnen uw merk maken of kraken. Goede packshot fotografie zorgt ervoor dat uw foto’s aanzetten tot kopen. Beelden die uw klant doen denken, “dat wil ik!” Maar wat zijn packshots precies? Waarvoor kunt u ze zoal gebruiken?

Panasonic BQ-CC80 batterijlader en Eneloop batterijen


WAT IS EEN PACKSHOT?

Een packshot is een foto van jouw product en eventueel van de verpakking of labels die erbij horen. Doorgaans gebruikt de packshot fotograaf daarvoor een cleane, witte achtergrond. Wat is het doel ervan? Het perfecte packshot toont uw product van kop tot teen. Het juiste perspectief, correcte belichting en geraffineerde styling gaan daarbij hand in hand om uw product optimaal gefotografeerd te krijgen.


HET BELANG VAN PRODUCTFOTO VAN DE VERPAKKING

Heeft u een product dat verpakking vereist, dan hebt u wellicht goed nagedacht over én stevig geïnvesteerd in een verpakking die past bij uw merkidentiteit. Het is dan ook logisch dat u ook daarmee uitpakt in de on- en offline communicatie over uw product. Vaak ziet uw klant ook eerst de verpakking, en daarna pas de inhoud. Gebruik in uw advertenties, catalogus, webshop en via andere kanalen dan ook kwalitatieve foto’s van de verpakking. Die herkenning zorgt ervoor dat uw klant goed weet waarnaar hij op zoek moet.

Neuhaus hamper cadeau box

100% FOCUS OP UW PRODUCT MET KWALITATIEVE PACKSHOT FOTO'S

Packshots moeten jouw producten zelf en de verpakking zo waarheidsgetrouw mogelijk weergeven. Ze reflecteren het product exact zoals het er in het echt uitziet. Voor creatieve uitlatingen is dan ook weinig ruimte (daarvoor zijn er andere vormen van productfotografie, zoals lifestylebeelden). Met packshots moet u 100% focussen op uw product zelf. De kleuren en vormen moeten duidelijk en accuraat zijn. Goede packshots zijn dan ook die beelden die erin slagen om de volle aandacht van uw klant te trekken, die hem overtuigen van de meerwaarde ervan. En die klanten aanzetten tot kopen, uiteraard.


5 MOGELIJKE TOEPASSINGEN VAN PACKSHOTS

Voor welke verschillende doelen kunt u rekenen op packshot fotografie? Deze, onder andere:


  • · Wilt u een nieuw product op de markt brengen? Dan moet u uw product zo duidelijk mogelijk voorstellen.

  • · Bent u ooit gestart met zelfgenomen beeldmateriaal? Dan is het misschien tijd om next level te gaan met goede packshot fotografie.

  • · Mensen die iets nodig hebben, willen dat vaak snel kunnen kopen, zeker online. Wilt u uw product promoten via advertenties? Dan is het dus extra noodzakelijk dat die ongeduldige koper snel ziet wat u aanbiedt. In al zijn facetten.

  •  · Handleiding of instructievideo. Hebt u een ‘moeilijk’ product, dan kan het eventueel nuttig zijn om aan de hand van onder andere packshots duidelijk te maken hoe het product te monteren of te gebruiken.

Exploded view van Tupperware spiraalsnijder

 

Bent u op zoek naar een professionele partner voor uw packshot fotografie? Welkom bij Studio Ballena! Met oog voor elk detail helpen we u graag uw productgamma in de kijker te zetten met waarheidsgetrouwe, perfect scherpe beelden, vastgelegd in onze studio of op locatie. Maak nu een afspraak.